Pages

Monday, September 19, 2011

dah detect fake facebook? saya sudah.

Kite senang betoi terpedaya dengan profile2 pic muka buku yang comei2 & ensem2 kan.
Lepas mendapat info dari master, maka hati aku tetibe terpikir kan seorang ni.
bukan sengaja nak jaga tepi kain orang.
lantak pi ang nak buat pa pun.
but it may effect to others.
mungkin sifat perempuan yang ingin tau. hehe.

daripade master, ada beberapa kriteria yang dah kene sangat dengan sifat fake facebook user.

ceritenye, membe laki aku, 'awie' (bukan nama sebenar) ade kenalan dalam muke buku.
sangat cute, sangat lawa. daring caring sume.
aku pon mintak la fb si dara.
bepandukan tips2 yang aku dapat.
kite reveal satu2.


tip 1 : Real awek biasanya akan malu-malu bila di puji gambarnya.

But this:



and kebanyakan gambar nye besungguh2 nak cakap gamba tu gamba die.
nama2 album die contoh : "Me, la voh" , "huhuhuhh, me lorhhh " , "ME and ME.. Forever"
hai, marah ke cik kak.
Ya, thats good tips. 100 point.

tip 2 : Too much horn for the horny creature?

Aku tak brape pasti ade gambar horny ke tak. maybe laki lagi pro bab tu.
Yang pasti, she use the girl(mangsa) beauty and cuteness to attrack men.
and takde gambo uduh langsung. (maybe jugak mangsa memang comei walau buat muke uduh. anugerah tuhan)

tip 3 : Google email dia.

aku malas nak masuk campur yang ni. haha

tip 4 : Gambar Facebook dia tak banyak dan putus-putus.

Tapi case ni, gambar die sangat banyak.
tapi yang agree 100%, gambar die sangat la putus2.
paling ketara..



kejap kat Bandung (gambar bulat atas), kejap kat Mekah (gambar bulat bawah). why dun u just upload the whole album at Bandung or Makkah?

tip 5 : Always single. Always available.

yang ni of coz. Sume orang laki yang tertipu tu dah jadi sume boyfriend die. always available untuk sape2 join lagi.


thanks MASTER

Banyak sangat keraguan aku.
lagi, die dah try guna pic lagi sorang mangsa.
maybe tak dapat sambutan, die teroskan pakai yang dapat sambutan la, semestinya..



pity her.
tapi lagi pity mangsa skarang.

Then, die tak letakkan senarai friends die.
walhal dulu mase aku add die, friends die cume ade dalam 15 orang gitu.
maybe die cube sembunyikan 'ramai' friend die yang tak ramai tu.
terang2 die fake facebook user kalo ade kawan sikit bebeno.
and die juge malu nak letak skolah die. takpe tu.. aku paham kalo tak letak pon.




dan ini...

are u talking about yourself?

dan, ini yang paling tak bole aku trime.
obvious la sangat2.



MEDAN??
oh pelissss.. terang2 kot kat LOST WORLD OF TAMBUN...


Ni gambo aku amek dari pakcik google. pinjam ye dek.. beso kucin adek. adek g tambun kat perak je kan..tak gi medan kan?


nah, tengok sendrik. aku pon orang perak dan pernah travel ke medan mahupun bandung tempat die pegi.

kawan aku si awie leh la pecaye oh.
awie slalu mintak nak jumpe.
tapi puteri ni asek banyak dalih.
aku diam je dulu bile jumpe bende paling tak munasabah ni.
Sampai skarang aku diam lagi.
Maybe awie pon dah perasan kot.
Moge diberi petunjuk.

Tujuan aku post bende ni bukan untuk menjatuhkan mane2 pihak.
name die pun aku sensor. coz niat aku bukan nak menjatohkan die.
mungkin die forever alone. nak cari kawan.
tapi try search, dapat jugak jumpe rasenye.

for guys, watch out.
hampa pon boleh fikir sendiri kan.
exspecially 'awie'. serius bukan nama sebenar.

3 komeng:

Shukri Mohd Ali said...

macam-macam cara nak dapat perhatian. hahaha. bahana teknologi :D

fyna said...

i xpaham btol orang fake2 ni..tp bukti2 you tunjuk..memang fake pon..budak mana la ni kan..haish

kakachan said...

shukri : usahe tangge kejayaan die. =D

fyna : rajin lak nak jadi orang lain. kite pon tak paham. ish2

Post a Comment