Pages

Sunday, December 19, 2010

kaka is back!!

macam nak wat come back artis.haha

assalamualaikum..
dah dekat setaun aku x sentuh blog.
bukan berabuk bekulat, dah reput dah pon
sampai aku dah naek lupe cemane nak buat post baru.

aku start malas nak update since aku kuaq dari ukm.
dulu wifi free.. skarang pakai bband yang sangat lah 'laju'.
kalau la intenet ade kat mane2 macam oksigen. haha

rindu sangat kat korang.
stay tune ya. =D

Saturday, August 28, 2010

kisah orang tak reti bace@stupid

kisah 1

1 hari,mamat gi mamak dengan hanya berbekal kan 50 sen. mamat order la teh panas yang beharge 50sen kat mat bangla ni.5 menet pastu, bile dapat je teh panas tu, mamat trus je minum sampai abeh dalam sekali teguk je. hebat gile mamat tu.minum skali teguk je ayaq panas, sampai mat bangla tu pon tekezut.

mat bangla: brader, laju gile brader minum kot.. tebakaq tekak wa cakap lu~

mamat: kene la minum laju-laju. nanti start sejuk teh ni, nanti naik harge lak. tulis kat situ, teh sejuk harge singgit. aku ade 50 sen je ni.



VS





kisah 2

husin bawak 110km/j kat highway plus menuju ke ipoh dari kuala kangsar. jalan tak ingat nye bengkang bengkok. kalah jalan nak g cameron (over gile lak). dekat kilometer ke brape ntah, husin nampak 1 signboard ade gamba tengkorak. TENGKORAK??



si husin ni g pecut 140km/j. speedtrap pon tak dapat detect laju gitu. padan muke kene tahan polis.

abe polis: awatnye ang gi pecut kat jalan selekoh selekah tu. mintak autograp sket. aku nak bg voucher saman.

husin: ape ni bang? saye dah ikot peraturan la! tadi ade lambang tengkorak. mesti la banyak hantu kat situ.. pecut ahhh beb. kang tak pasai2 pontianak tumpang kete aku.


kisah 3

nak bagi name pe lak ni. hhhmmrrrrrrorooor.. roro lak la.

roro ni sorang penoreh getah.baru daftar diri semalam. keesokan harinye, roro nak stat kije la. die g nek moto. sket lagi nak sampai tampat noreh, die jumpak 1 signboard tulis 'DILARANG MEMOTONG'.
apo lagi, roro pon patah balik la..nyesal lak mintak kije kat tempat yg dilarang noreh...siann roro.. =P


kene tulis macam ni baru die paham kot..kahkah



time kaseh pade pak imam yang bagi tazkirah tadi. kalo pak imam bace ni, musti die kembang idung sambil tido. hehe.

pose ye sume~

Tuesday, August 24, 2010

imam muda datang gerik tau.

semalam, rombongan kembara YADIM sampai ke gerik.
dorang buat program jelajah 1 malaysia bulan ramadan ni.
and gerik, tmpat 1st die g kat perak tau.
dengo kate abah aku, 200 orang.

tu takpe la, ade chef bubur lambok kampung baru datang..
nak masak bubur lambok untuk orang2 gerik ni ha..
hehe.
time kaseh abe chef..
mak kate punye la tringin nak makan.
kalu mak mangandung, ni la yg ang kene carik. hoho
ori dari kampung baru.
tapi tengok last2 mak makan seciput.hehe.
kenyang makan mende len kot..hhoho.
nanti eka masak utk mak ea.. ini kampung lame punye. masak bubuq lambuk pon x reti.. wahaha.

malam tu lak, kami semayang taraweh beimamkan imam muda.
imam muda asyraf??
oh dok...
imam muda aran.




aku dengo je imam mude nak datang, trus jek carik kamera bwk g taraweh.
haha.
sempat lo snap2 siket kan.
makcik sbelah2 ntah sok sek pe tgk aku. haha.



die ngah bagi tazkirah sket.


time kaseh YADIM.. ramadan depan datang lagi ea.. =D

Thursday, August 19, 2010

mase kecik2 aku maen paper doll

korang ingat lagi mase kecik2? musti penah men paper doll kan.?
mase kecik2 dulu, aku tak suke barbie doll.
sebab dulu aku kan otak senang pengaruh sket..
g pecaye la yang barbie doll hidup waktu malam mintak darah..
wahahaha..lol.

so, sebab tu aku stat kumpui paper doll.
penuh 1 tupperware paper doll aku.
leh tukaq2 baju..
leh pakai beg..
pakai topi, pakai reben, pakai kasut..
adoi.. rindu toi...















yang ni punye paper doll aku respek. cemane la depa leh tepikir nak buat baju macam tu. hehe. mehepek pon ade. =D



haha.. 3D punye.. tebaekk



sape nak maen bende nieh?











yang ni aku kagum sebab leh letak laki tu menari same. kretif! hehe





yang ni, kene sambung2. tapi yang best, die leh begerak2. =D





zaman anak aku nanti wujud lagi tak bende ni..

haha.
kawen dok g, pikir anak dah.. gagagaa~

Monday, August 16, 2010

pose yang yuk?



pejam celik pejam celik, dah pose ke-6.

rase baru stat pose smalam..
baru nak rase nikmat ramadan.

aku ingat dulu2 time kecik. mase tu aku dalam area 4 smpai 6 taun. ala.. taun2 baru nak blaja pose.. ke hampa pose mase umo 3 taun?? tabek sehh kat hampa. huishh.

ape yang aku buat? dalam petang2 pas balik skolah pagi tu kan.. aku kan.. g bukak peti ais kat dapoq. hoho.. tapi aku tak makan bende len slaen SERI KAYA dalam TIN. aku amek pakai jari. ohhoho~~ yang aku dok konpius sampai la ni, awat aku tak g pekena ayaq ais ke, kueh ke, buah ke.. musykil2.

rupe sebenaq kaye tersebot



bile mak tanye hang wat ape kat peti ais tu, aku cakap saje nak amek angin sejuk.. panas woo balik skolah. =P hohohoi~ ya ampun makk.. lapo mak...


jom smayang tarawih. fadhilat malam ni:

Malam 7
soalah - olah bertemu dengan Nabi Allah Musa a.s dan membantunya berperang melawan Firaun dan Hamman dan menterinya.

niat pose ye sume.. =D




Wednesday, August 11, 2010

The day.. KONvoKesyen

dah 3 taun aku blaja, baru le nak iktiraf. hehe.
hari tu, sesi pagi, sidang ke-7.
10 Ogos dalam sejarah.nak tukaq lagu 31 ogos jd 10 ogos, mcm tak dap lak.

golongan bejubah ungu.
all Oleozz
congratez for uolz.
congratez utk aku jugak.
haha.
mekaseh junior2 yang buat banner..datang sambut..
tabek same hampa sume.

hepi hepi hepi..
tido pon temimpi2 aku amek skrol.
mekaseh mak abah..
k nisa, amar, amjad gumuk yang datang.. hehe
juge cik abe tu.
k mona, k mimi, k mawa tak dapat datang pon time kaseh..

hadiah2 bunge, bear kicik, famos amos.
time kaseh sume~
i luv all la.. Xoxo


barisan golongan bejubah ungu. before masuk dectar.




waa.. sangat suke ini gambo. like like macam kat fb




ni.. err.. hmm.. lalala~




1 hepi family..gambo amjad tepotong kat bawah. cian die. kak nisa, abah, me, mak, amar, amjad yang gambo tepotong.




hola~ mekaseh le junior2.. teharu gle korang.. x lame lagi hampa lak tau.. =D




adiah2 dari sume.. time kaseh sume..


yang sedeynye, pasni dah susah nak jumpe member2 lagi..
kite bukan student lagi.
sume dah tade student price. huhu
pasrah je la.. hehe.

Sunday, August 1, 2010

photoshoot pra konvo part 2

presenting
shoot pra konbo part 2.


lokasi: jambatan putrajaya.



edisi junjung name atas jari




edisi model jambatan




edisi say Oleoozzz~~

dari kiri kakachan, nanato, farae, zara, tika leh


edisi nana nak betumbuk dengan sape tu




edisi makan rumput beramai-ramai




edisi tak cukup katil



penghargaan le pade photographer kami yang sangat betauliah ni.
tanpe anda, x belime le kami dalam gambo.
make, aku selitkan la gamba beliau.




jubah ungu??
heloo~~
anda jubah coklat ye sayang.
nanti teman nak pinjam jubah coklat kamu juge taun depan... cing~~ <3

sedey sebab adek ezdi kite takde. sob sobb. nanti mase konvo kite tangkap gambo banyak2 yea.

photoshot pra konvo part 1

Oh jubah konvo..

kerana kau,
aku sanggup datang UKM dari jauh.

kerana kau,
aku sanggup beratur sampai 3 jam.

tapi tak mengape,
kerane kau bewarne purple.
kerane kau tanda aku dah graduate.
kerane kau menemukan aku ngan member2 aku.

tapi apekan daye...
butang kancing kau tercabut..
tepakselah aku jaet sendirik..
perlu ke aku amek upah jahit jubah dari UKM?
mungkin tidak penting.

oh jubah konvo..
belum lagi sampai masenye aku pakai ang..
tapi..
aku nak pakai jugak.
begitu juge kawan2 aku..
maafkan aku jubah konvo puple ku..
semoge kau akan chat walafiat di hari tesebot..
semua tak sabo tunggu 10 ogos..

make, tengok je la gambo2 kami melanyakkan jubah masing2..

presenting~~
golongan berjubah ungu (ayat nana) XD



edisi censored



edisi berangan part 1



edisi beratur nak salam aku



edisi shoot pakai timer



edisi penghormatan lencana skolah



edisi batwomen ngan superwomen.. wakaka


tunggu part 2 lak ea..
ni gambo dari kamera aku jek.
dari kamera yang len, musti lagi lawa.. XD

Saturday, July 31, 2010

award dari cik ros HoT



award ni aku dapat dari cik rose yg hot gile. aku ske merendek g pangsapuri(plaza) die kat ukm kl sane. sebab aku akan puas jalan2 ngan perabeh duet. ari jumaat aritu aku baru kuaq ngan die lagi. tengok SALT ngan makan2 kat MURNI. harap pas ni dapat la merendek ngan ang lagi rose.




cik rose skang dah jadi okey ngan model tudung. hoho. tokey ni la ni kaye raye woo.. mai usha model tesebot. =D



haha. saje promote kawan sendrik. sebab die bagi diskaun shawl yg die juai kat aku. =))))


okeh, tunggu kedatangan gambo2 seperti contoh kat bawah nanti ea.. =D



Wednesday, July 28, 2010

AL-FATIHAH




mari kita sama-sama sedekahkan

AL-FATIHAH

kepada Allahyarham

Hajah Jamiyyah binti Hj Basri

merangkap nenda saya.
yang telah menghembuskan nafas terakhir pada petang semalam.
telah selamat dikebumikan pagi tadi.

semoga roh arwah tok ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman..
amin..

allahyarham meninggalkan 8 orang anak, 27 cucu dan 2 orang cicit.
dan perginya nenda terakhir saya..


Monday, July 26, 2010

Petai petaitaitai

mase: semalam petang
lauk: petai rebus

mase: semalam malam
lauk: petai bakar

mase: malam ni
lauk: kerang masak petai

haha, dah macam makanan ruji dah petai ni.
esok petai masak pe lak? ce bagi idea.
skang musim die ke?
kat pasar banyak gile juai petai skang.
beso2 gedabak lak tuh.

pengasas sendayu tinggi (ape name die x ingat)
kate, petai seswai untuk awet muda.
hari2 die makan petai.

tapi bau die, korang paham2 je la yea. XD
ohhoho..



oh ohhh sambal udang petai..
come to mama~~~

Saturday, July 24, 2010

petir yang menakutkan





petir = kilat?
same kan? wallahualam.

aku memang minat tengok discovery channel.
channel 551 ye. bukan 511 (CNN).
ade cerite pasai petir yang cukup buat aku taksub.

purata tenaga yang dihasilkan semasa ribut petir adalah lebih kurang 10 gigawatt-jam, bersamaan dengan kepala peledak nuklear 20 kiloton. Ribut petir dahsyat pula boleh jadi 10 hingga 100 kali lebih kuat.petir banyak berlaku kat tempat yang panas dan lembap macam negara kite. Malaysia.

Kilat memanaskan udara sekitar kepada kira-kira 10,000 °C (18,000 °F) hampir serta-merta, hampir dua kali ganda suhu permukaan matahari. Haba tersebut menghasilkan gelombang kejutan yang dapat didengari yang juga dikenali sebagai guruh (wiki ya =D)

bile aku tengok2, upenye petir bukan just datang dari langit@awan yang gelap n berat tu.
tapi die bole jugak datang dari bawah menyambaq langit.
subhanallah.


langkah keselamatan semasa ribut petir

-jangan dok kat tengah padang, bawah pokok.



-segera masuk ke dalam rumah atau banggunan yang kukuh.
-tempat paling selamat untuk selamat dari petir ialah kat dalam kereta yang tertutup.
-jangan pakai telefon atau barang letrik.

-korang pecaye kalo kite duk dalam kapal terbang, kite selamat dari petir walau disambar banyak kali? just watch this..
orang dalam flight tu pon x prasan bile diorang kene sambar.



jika rasa petir tu telalu dekat dengan hampa:

-korang akan rase rambut mula naek.
bile perkare ni belaku, duduk mengerekot dengan kepale menyentuh kaki.
(the truth is, hanye 1 per 10 orang yang disambar akan survive)

bile kamu disambar, korang akan kehilangan banyak litar dalam otak. juge akan belaku short term memory lost.besi2 yang digunakan pade pakaian kamu bole belekat atau meresap ke kulit (cth: zip,butang besi).mungkin lumpuh atau pergi menghadapnya.

so, jangan la cube main kat padang kalo dah langit tu dah nak runtuh. para pejalan kaki, kalu kilat stat sabung menyabung, berhenti dan berteduh bawah banggunan mane2.
kita takkan dapat lawan kuasa alam Allah. sebab setiap kejadian nye tu, ade simbolik dan maknanya. marile bedoa agar kite dijauhkan dari mala petaka. aminn..


yang takot kilat, kakachan.

Thursday, July 22, 2010

hari pertama bebysitter

hm.. kalo nak ikotkan, tiap2 hari bekerja aku jadi beby sitter.
tapi, kali ni, aku jage sorang2 beby bulat ni.
besenye ade k nisa (kkak aku) same2 jage.

pagi2 lagi die dah merengek 2 3 kali.
aiyoyo..
penin acik ni amjad ku sayang~
dah bawak mandi, baru die stat gelak2.
hoho..

mama kate, kene blajo2 jage beby.
nanti dah ade anak sendri senang..
ye mak.. dalam proses pmbelajaran ye.. hehe

pade k nisa yg merantau ke johor sampai rabu ni,
sile lah ingat pade daku disini.
minggu lepas ni, anda punye turn pule ye. =D
ohhohohoo~~~gelak jahat.




tengok.. die dah wat haii~~~

Monday, July 19, 2010

two is better than one

Hehe
lame sungguh x update blog.
bukan maleh pon. bukan rajin sgt pon bukan.
sebab skarang aku menetap kat grik..
yang coverage tenet nye amat le kurang.
tp lately laju lak bile pakai laptop kakak.

mintak maap bebanyak kawang2.
huhu.

just nak kongsi lagu ngan korang
tgk dengan video ni skali.
sangatttt cute.

semestinye..
untuk someone.
=D


video

Saturday, May 22, 2010

hepi beday mummy and sis nisa. =}

beday mak 20 mei aritu.
baru nak buat post. thihihi
rase betuah sangat dapat buat ala ala surprise kat mak
nasib ade kat umah..
menjadi bebysitter yang berjaya skali. =)

slamat ari lahir mak..
yang ke 54.
mak yang jelita.
mak yang memikat hati.
kami anak2 mak doakan mak panjang umo ngan
makin kuat.
tunggu je la anak mak ni nak tambah cucu lagi.
cing cing.. ^____^
kami sayaaaaaangg mak.


gambo raye taun lepas. mak ku yang malu2. hehe. gumbira dapat wet raye..
mak sangat blushing kalu kami nak tangkap gambo nye.


cucu mak yang 2 orang takat nieh.
yang tau melekat je kat tok die.
mak tunggu la nanti nak betambah lagi..


si bedebab amjad.
die serang kek tok die dulu.
adoi.. rindu sama itu kek.. kruk krukk.. perot bunyik2.


ni rini, 23 mei lak, besday kak nisa lak.
kesian die, kami tak dpt le nak buat seprise2 kat die.
kami takde kat umah..
sobb..
takpe2, jangan sedey2 ye
tunggu je la adiah yek.
=D

sebagai tatapan penonton, tgk le gambo k nisa kene multiple zoom ni.
hohehe.. ya ampun..



di atas ni dah berpunye. dont cross the line. ohoi

to Aryan, welcome to the family..13 mei 2010.
meh cik eka nak picitttttt pipi ang.
xoxo.
kakachan