Pages

Saturday, August 28, 2010

kisah orang tak reti bace@stupid

kisah 1

1 hari,mamat gi mamak dengan hanya berbekal kan 50 sen. mamat order la teh panas yang beharge 50sen kat mat bangla ni.5 menet pastu, bile dapat je teh panas tu, mamat trus je minum sampai abeh dalam sekali teguk je. hebat gile mamat tu.minum skali teguk je ayaq panas, sampai mat bangla tu pon tekezut.

mat bangla: brader, laju gile brader minum kot.. tebakaq tekak wa cakap lu~

mamat: kene la minum laju-laju. nanti start sejuk teh ni, nanti naik harge lak. tulis kat situ, teh sejuk harge singgit. aku ade 50 sen je ni.



VS





kisah 2

husin bawak 110km/j kat highway plus menuju ke ipoh dari kuala kangsar. jalan tak ingat nye bengkang bengkok. kalah jalan nak g cameron (over gile lak). dekat kilometer ke brape ntah, husin nampak 1 signboard ade gamba tengkorak. TENGKORAK??



si husin ni g pecut 140km/j. speedtrap pon tak dapat detect laju gitu. padan muke kene tahan polis.

abe polis: awatnye ang gi pecut kat jalan selekoh selekah tu. mintak autograp sket. aku nak bg voucher saman.

husin: ape ni bang? saye dah ikot peraturan la! tadi ade lambang tengkorak. mesti la banyak hantu kat situ.. pecut ahhh beb. kang tak pasai2 pontianak tumpang kete aku.


kisah 3

nak bagi name pe lak ni. hhhmmrrrrrrorooor.. roro lak la.

roro ni sorang penoreh getah.baru daftar diri semalam. keesokan harinye, roro nak stat kije la. die g nek moto. sket lagi nak sampai tampat noreh, die jumpak 1 signboard tulis 'DILARANG MEMOTONG'.
apo lagi, roro pon patah balik la..nyesal lak mintak kije kat tempat yg dilarang noreh...siann roro.. =P


kene tulis macam ni baru die paham kot..kahkah



time kaseh pade pak imam yang bagi tazkirah tadi. kalo pak imam bace ni, musti die kembang idung sambil tido. hehe.

pose ye sume~

4 komeng:

hana devushka said...

hehe..lawak tol.DILARANG MEMOTONG KETIKA HUJAN~

f a r a e said...

weh. bangla dr mana dtg tuh. terorist gila bahasa

TiKa LEh said...

hahahah..kena buat papan tanda yang jelas lg nyata ni..hoho

rose radzi said...

lawak la cite ni.haha..rindu ang ekahhhhh

Post a Comment