Pages

Saturday, January 23, 2010

Malam Oh~ MaLam-MalaM ku


Bile malam menjelma, aku mula resah... badan stat jadi tak sedap.. aku mula dahagakan DARAH!! HAhahaHahAa!!

Hee.. suspen jek. ^o^

Untuk pengetahuan korang, aku ni ade masalah tido malam yang kronik. bak kate orang, IMSOMNIA. camtu la bunyinye. aku tak jumpe doktor pon lagi sahkan aku ni ade penyakit ni. suke suki aku jek. Haha. tapi dah memang aku susah tido malam, ade name lain ke? korang ade idea? sile nyatakan pade komeng. heHE~

tapi bile siang hari, senang lak aku nak tido. HaisH.. roh kelawar mane lak yang dah masuk dalam badan aku ni. Kekadang aku tak tido siang pon, masalah jugak nak tido waktu malam. atau lebeh tepat lagi, aku TAK INTERESTED nak tido waktu malam. Haha..pelik tak, pelik kan? pelik-pelikkan lah. SEbab aku pon pelik dengan diri aku sendiri.

So, before aku tido, macam2 la aktiviti yang aku uat. STudi? jangan haghap la. check it out.

1. Aku akan guling2 atas katel dekat 50 kali kadang2. sampai la aku telena. bole sampai 2,3 ato 4 jam jugak aku leh guling2 baru leh tido. Heh, kagum tak dengan kebolehan aku.. korang bole ke? hoho.. dan aku slalu mengharapkan katil king size untuk meluaskan empayar aku untuk berguling. tapi bilik akuka UKM ni pon tak muat nak letak katei besaq gitu.

2. Menanam azam yang tinggi menyayut untuk tido. cemane? Macam ni. "Tido eka..ang bole tido.. tido la.. tido la.. esok kelas pukoi 8... abra kadabra~~". kalu aku berazam gile2 mam ni untuk belaja kan best. mau 4 flat tiap sem. PergHh!

3. Besenam.. yeeha! Senam untuk kecihatan. Yah yah! Korang nak gaye baru senam, korang datang le bilik aku ea. Bole bukak kelas ni, untung juge. =} tapi senam yang tak ganjak dari katei la. Renang kuak kupu2 ke, julang kaki nek atas ke, kayuh basikal di awang awangan ke..uish, banyak gak cabang aku senam ni. Olimpik nak start ni. Mane2 sukan yang nak carik atlet simpanan, sile hubungi kakachan.. hehe. Aku senam ringan2 je.cite je hiperbola. Aku senam teruk2 nanti, jadi mrs muscle lak nanti. Upss!


4. Menenung lampu tido bentuk bear. Wane die oren. Bulat sangat. Die le peneman yang menerangi diriku dikala malam menjelma. Nanti aku upload gambo die ea. Pasti anda mahu memilikinye juge! (gaye duta becakap)

5. Bace kumik. Komik manga aku banyak tau. Tapi korang bayangkan komik aku yang melambak lambak tu aku dah khatam dekat 50 kali. Hafal aku jalan cite nye. Kalo khatam Quran banyak lagu tu, kan dah leh masuk hafazan Quran. Haha. Hafal kumik nak jadi ape? Ade petandingan hafazan kumik? Kalo korang buat, aku nak masuk. Hohaha..

6. Berangan? Of course! Betape bahagie nye berangan. ^__^ kalu berangan leh buat koleksi, musti dah penuh dah. Aishh.. pesanan penaja, berangan tak elok untuk kecihatan key.

7. Biri-biri takde kat depan mate aku nak kire sampai tido. So, membilang jari yang ade kat tangan le jawab nye. Aku jamin jari tangan aku memang ade 10. Korang pon tau jari aku ade 10. Tapi… aku still kire jari aku ni. Makin kurang bilangan jari, tu bermakne mate aku dah makin pejam.hehe.Jari kaki maleh nak angkat. Kalu buggy aku(teddy bear yang sangat besaq) ade jari, aku dah kire jugak dah. Kire bulu die? Memang kompem aku tak tido seminggu. Dikesempatan ni, saye nak ngucapkan trime kaseh pade pemberi.. XD hee..


8. Okeh okeh, bebalik pade tajuk, ni yang no..8. ok no 8. Men susun2 bantal. Aku ade banyak bantal. Ade tilam gulung tu, dah jadi bantal guling aku dah. Aku susun bantai tu kat setiap sudut katel. Nanti aku guling2 overdose sangat, takde la aku jatoh kan!… idea yang bijak lagi bernas. Hehe. Kadang2, bantal ni ade kuasa ajaib tau, menghilangkan ase takot dihati. Hehe. Mungkin perasaan aku jek. Tapi takpe! Asalkan ase takot ilang! Aja AJA! Haha.

9. Menutup telinge. Sebab ape?? Sebabb… budok bilik bawah aku ni hobinye karoke. Dan hobi die lagi 1, pasang lagu sekuat alam bagi 1 kolej dengaq. Lagu tu, kalu dah boleh ulang lagu same 100 kali 1 hari, die buat dah. Dari dulu suare sedap, dah jadi bunyi cam kambing ngembek dah bagi aku.. mbek mBek EMbekKkk!! Gitu la contoh bunyinye. Saket hati aku. Insap insap la cik kak… dan.. aku pon kene insap jugak sebab ngutuk orang terang2. Hohaha.. ye ye, nak insap la ni.

10. Lastly..musti la bace segale doa2 ngan surah2 yang aku hafal, asmaul husna sume. Hehe. Tak lengkap tido aku kalu tak buat yang no 10 ni. Korang pon musti buat tau.

No 11? Maleh aku nak tulis dah. Haha. Ade banyak lagi sebenaqnye, macam g toilet bekali-kali, tengok jam setiap setengah jam. tapi cukuplah 10 ni. Aku dah bagi idea-idea bernas untuk mereka2 yang tak bole tido melakukan pekara yang tak bepekdah. Anda-anda yang bole tido dengan senang-lenang nye, bole la buat jika tejage pade malam hari. Sesape yang ade idea untuk menyenang aku tido, aku amatlahhh harap sangat korang bagi petua2 tu. Kerjasama anda amatla saye hargai.
Sekiang..


Pukoi bape la aku nak tidoq malam nieh,

With hug hug kis kis, kakachan.

7 komeng:

TiKa LEh said...

sian bdk imsomnia ni...penyakit merbhaye...
hhahaha...ko dgrlh lagu klasik nasional..msti ngantok nt..hhehehhe..
slmt mencuba dan selmt beramal..

kakachan said...

bagus2. idea tu mcm bernas jek. haha. bape lak frekuensi klasik nsional nie. haihh

nilam said...

hoho..parah ni kaka...
ishk2..camne nk tlg aah..
em ko tutup sume lampu yg ko ade..
skali gan lampu bear oren ko 2 skali..
biar glap...em ko pejamla mate...em..
pas2..ko tido la.."eh leh pakai ka..petua petui ak ni"..hoho..haha

N A N a t O said...

ooHoiii....saNgat kesian sama kamu kaka...yes...follow idEA tikah...sebab dia berpengalaman nGn lagu2 klasik nasional nih...XD

Eyn said...

hahhaha..petua yang amat berjaya..bace neh ngan k/nisa..gelak guling2! ehheheh..

kakachan said...
This comment has been removed by the author.
kakachan said...

DEwi: ala. aku takot top sume lampu la dewi. tidak!! jgn ketepikan bear oren aku!! hohahaha.. kalu dewi ade, baru aku brani top lampu oren. hehe

K ina: ye, trime kaseh. trime kaseh.mari amalkan nye. ohhoho. suh knisa buat blog gak. hoho

Post a Comment