Pages

Sunday, January 31, 2010

PuTing beLiung !! woo!!

Setelah lame merenung dinding bilik aku yang dah tekopak kopak, tibe2 aku teringat kat satu peristiwe ni. belaku mase aku kecik2 dulu. aku tak ingat umor aku brape. tapi yang pasti, umo aku mase tu dalam darjah 4 atau 5 macam tu. ala ala cite seram gitu.

mase aku darjah 3 sampai 5,aku tinggal kat Labuan. Before tu, aku tinggal kat sabah. kat KK. ape tu KK? KK tu kota kinabalu ye kawan2. untuk kepastian, sile tengok no plat kete kancil aku. hoho.

kampung aku kat perak, kuala kurau ngan bagan serai. kitorang ni kalau dapat balik kampung, memang sonok tak hengat dunia nye. sebab dapat naek flight. wehuu! setahun sekali dapat naek sebab kampung kat semenanjung. tak kan le nak nek kapal. muntah2 kot nanti ujung2 tahun musim angin monsun.

nak dijadikan cerita. pade satu hari ni, aku ngan family nak balik ke labuan la balik lepas sronok dapat jumpak arwah tok ngan tok wan sume. flight kami kene turun kat kota kinabalu kejap, baru belepas ke labuan balik. on the way nak mendarat kat situ, aku dah rase musykil gile. mendarat macam ganas sungguh la flight tu. siap senget2 lagi. mengucap aku sekejap..

pastu sume passenger kuar la dari flight. aku pelik la nape sume orang belari lari macam nak tengok something. aku ngan family pon bejalan dengan selamber nye. haha. macho gitu. sampai la aku dah dalam airport, sambil memandang ke luaq tingkap.

Masyaallah..

ade TORNADO yang besaq sangat2 kat laut yang dekat ngan airport. bende tu memang depan mate aku. sejelas jelasnye. mengucap panjang aku. sume orang tengok je. memang xde perasaan langsung nak lari. punye la taksub dengan bencana yang tuhan turunkan.. dari tornado tu besar sampai la die menngecik, aku memang tak ganjak mane2.

memang benasib bek la. tornado tu dok pusing2 kat dalam laut jek. aku ngah membayang kan ape la yang jadi kat ikan2 kat dalam laut tu. mesti die pening pusing2. aishh.. penah gak aku dengaq, dalam bape menet pastu, banyak ikan jatoh kat darat. aku tak tau a kebenaran cite tu. walllahualam..

tu peritiwe yang memang la aku tak penah lupe langsung. wuhuhu.. moge aku dijauhkan dari malapetake.. aminn...



Ni gamba tornado yang belaku kat kudat. bukan kat KK.
tapi macam ni la rupenye.. malang nye takde kamera mase tu.. huhu.
mase die mengecik, die tebelah due.
separuh ke langit, separuh ke laut.
gitu la hayat tornado tu..

sekian..



dengan taksub bercerite, kakachan

3 komeng:

zaradgreat said...

mak oi kaka
very challenging betul hang tengok tornado
best jugak
tapi bahaya jugak

kuasa Tuhan

farae said...

sumpah aku dok sabah 4 taun trak penah jump tornado.haish.rugi3

kakachan said...

zara: mase tu kunun2nye ala2 mcm jd tornado ranger gitu.. wakaka XD
syukur la xde pape.huhu

farae: ha.. ang kene dok lame lg kat sabah ni. hoho.

Post a Comment