Pages

Tuesday, March 16, 2010

adoyai duetku melayang lagi



2 hari g kursus kawen, kete tesadai jek. kecian ang aku biarkan ang rosak sorang2. maafkan aku kete..

kes: start je enjin, alarm kete bunyi. mati je enjin kete, pon bunyi lagi?? tapi enjin bukan start pon. just pusing kunci. hasilnye= keceh3. haishh..

rekemen abah: tukar bateri trus. bateri dah lame. tak yah cas2. masalah bateri la tu jadi macam tu.

make, aku pon dengan bantuan seseorang tu telah membeli bateri yang standard price harge RM 160! lepas pasang kat kete, masih tak idop lagi. siren bunyi lagik. still same.. (aku ni jap alarm jap siren, ape2 le.)

rekemen abah: panggil pomen. abah dah tak tau kalo macam tu. abah sebenarnye dah potong alarm. cemane leh bunyi lagi.

pebualan aku ngan abah:
aku: "okeh abah, nanti eka panggil pomen. abah, bateri harge 160."
abah: "ha, bateri memang mahai pon.."
aku: "err.."
abah: "ang pakai la duet ang. ang kan kaya."
aku: "okeh abah, jangan riso abah. ditanggung beres....."(MY MONEY!!!!!!!!!!!~~~) $_____$

ujan yg turun bagai le memahami prasaan ngan jiwe kacau aku.. huhu.. trima kaseh pada Nya sebab turunkan ujan mase tu. .ayat dap ati tu. seriously aku malu nak mintak duet kat abah. selagi aku takde bende tedesak, aku takkan mintak duet kat abah. ckup la abah besaqkan aku yg byk songeh ni sampai sehat dan kuat. yeah. abah pemurah orang nye. tapi abah nak ajar anak die (mcm aku ni) blaja urus duet..

sambung cite. hehe. pastu. pomen pon datang. die cabut wayar alarm tu. betoi2 kan cket. dah chat kete aku. Alhamdulillah... aku mtk tambah tukar wiper. aku tak tau lak kan wiper kat bengkel tu ade yg stock mahai2 je kan..huhu.

meh la kire same2..

bateri kete = RM 160
servis pomen = RM 25
wiper kualiti = RM 35
total up ========= RM 220

terbang la kesane wahai duet ku.... semoge kau kan datang kembali kt aku.... sob sob sob..ngadu kat tabung badak... i luv u abah.. tak putus2 tepon sebab riso anak pompuan nye yg .

p/s: kete kancil lame ye. jgn pk kete beso2.

7 komeng:

TiKa LEh said...

kesian kancil tu..hahaahha

Eyn said...

hahahha...suka statement abah tuh "ang pakai la duet ang.ang kan kaya"
siyes kelakar!! hahah!!!

Si DaiSi PuTih said...

hehehe~ wiper berkualiti tuh yg tak tahan tuh. Hahaha~ Bila dah pakai kreta mmg kita kena pk benda2 gini. Nak servis, nk pam tayar, and etc. rm220 telah terbang tuk benda yg berfaedah. Dun wory~~

kocik said...

eka rupenya.. hehe

abah ang cam bapak aku..cyunk sgt ngn ank pmpn dia..klu aku nie dia suh buat sndiri..aduyai..;)

kakachan said...

tika leh: berjase tau kancil tu..

k ina: ni kalu k nisa dengaq ni, lagi kekek die gelak. aishh.. haha. nak kaye cemane.. kije dok lagi.. iskkk...k ina nak derma?

kakachan said...

si daisi putih: ang mmg pemberi semnagt la fatin. mekaseh2.. smoge kancil aku sehat dan kuat pasni. yehaa!

kocik: eka timangan kat umah ngan sek. haha. anak pompuan kan lemah lembot gitu.. laki kene ganas2 cket.. kuat. kuat!! eceh

Bro Framestone said...

ala relax la.. adat pakai kereta kan...

cam bro terjadi 2mgu lepas... pg masuk gaji.. petg kuar banyak dah... baru nk saving bulan nie

bateri kne tukar... power window rosak... ade fius terbakar (masa wat jumper) + beberapa accessory tambahan dapat la RM240.. coz dgn pomen dah kenal lame he..23x

BroFramestone Blog

Post a Comment