Pages

Thursday, March 4, 2010

Sayur..mengape kau tak sedap



Sume org makan sayor. Bekhasiat dorang kate. Memang bekasiat. Tak de aku nafikan pon. Tapi sayur memang tak menepati citerase aku. Nape la rase die tak macam ayam. Berlemak2 sket.

Aku nak kongsi dengan korang2 yang senasib dengan aku. Ape yang kene buat kalu kamu tak makan sayor.

1. Kalo korang nak lunch, makan nasik campur kan? Len la korang gi makan McD Mc value lunch. Aish. Kayap aku. Carenye, korang amek kuah sayur dari lauk sayur yang ade. Samade betoi ke tak, aku tak bape pasti. Tapi aku penah blaja dulu. Sayur tak bola masak lame2 sangat. Nanti khasiat die hilang. Nak tau hilang kat mane? Kat kuah dia la.. toi ke ni? hohahaha. Ok la tu cadangan aku. XD

2. Korang makan buah banyak. Tapi aku pon kurang makan buah. Aishh. Cemane nak cihat ni. ish ish ish..

3. Ambik supplement. Aku ade 2 vitamin. Proviton dengan vitamin C blackmore. Korang pon ambek la ye.

4. Nak tambah antibody badan korang, ambek bawang putih banyak. Aku pon xsuke makan bawang putih. Nampak je buang. Tapi care die, kalu nak masak ke, cincang lumat2. Ade blender lagi bagus. Ni rahsia orang Chinese kuat antibody. Take note please.

Dalam banyak2 sayur yang wujud kat dunia ni, takde la aku tak makan sume.. aku makan jugak woo.. feveret aku- kacang botol, kalian ikan masin, petai, sayur2 yang dah jadi choslaw, tomato, brokoli, sume kacang2.. ape lagi tak ingat dah. Tapi kalu sayur tu ijau melampau,hmm….sowila ea…

Seteruk2 aku, teruk lagi sorang kakak aku tu. Langsung tamau makan sayur. Doakan je la aku ngan die ni kuat tubuh badan. Hehe.. hajat makan sayor tu datang dari hati. Memang tak bole dipakse pakse..huhu. jeles kat korang yang pandai makan sayor.. =(



Insan tak suke sayur, kakachan

11 komeng:

N A N a t O said...

ohoiiii..mkn sayur kaka...
nice header dear...love it!

kakachan said...

xmau. sayo x sedap. sayo dlm piza aku mkn la. =D
ni xcilap ang yg tgkap gambo ni nana. xpon mizan.
tengkiu~ hooo

zaradgreat said...

fuiyooo
blog cun!!
hehehehhe

aku paksa jugak
makan sayurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

anak ain said...

kena paksa makn sayur peria masa kecik..sampai skng fobia peria...yg lain2 ulam tu bole diratah begitu saja berkat masa kecik da kena mkn peria yg pahit..jd lain2 sayur tuebole dimkn begitu saja sbb rs x la seteruk rs peria.....

kakachan said...

zara:tamau!! ang bg sayo rase ayam baru aku makan!!

anak ain: oyeah? bernas gak idea tu. nape la mak aku xbagi mkn peria dlu. huhu. ptut la muke licin jek =D

mukasurat17 said...

ko anggap jer cmni, kalo tak mkn sayo leh mandul.hahahhahaa...


kompem ko mkn kan...^_^

saypOOL rafhtello said...

bawang putih??nanti kentut busuk!!

ikhlas dari hati dah siap!!

Amir said...

aku suka sayur kobis, kangkung... kangkung is my favourite la.. masak belacan. memang terbaikla!

.millalara. said...

patutla keding! makan sayur la syg.. sedappppp..

kakachan said...

syira: ngeri gle weh. jgn la begitu. tidakk!!

epol: ang je yg kentot busuk.. XD baek!! nti aku bace ea. hait

amir: kamu pun jenis jarang mkn sayo jgk ea? kangkung dap gak. yg masak lemak tu. yumm

mila: xsedap pon mila.. cemane la korang leh ckp sedap..

E.d.Y said...

saya pilih sayur...xsemua makan..hehe

Post a Comment