Pages

Tuesday, March 9, 2010

bile la nak berjimat

aku boros?? ya!! betoi tu. cemane la nak menyimpan ni.tapi kat umah, aku dikenali sbagai sorang yang kedekot sebab beli bende murah2 jek. aku suke beli bende murah. tapu cek jugak kualiti die. sebab kalu beli mende murah, leh beli banyak2. jangan la bagi aku nampak baju ngan shawl murah2. aish.. ngeriiii...

tapi aku rase sonok, dalam 5 hari ni aku leh belanje kurang 50 hengget. tu pon sebab aku g lawatan. tak pakai duet sangat. makanan penginapan sume dah bayo siap2.

baru2 ni baru aku pasan perubahan kat makhluk kaler purple ni. apo ni?



heh heh hee... ni le satu satunye tabung aku. actually aku nampak kat bilik kkak aku. aku belek2 lame. pastu die bagi kat aku yang baru. HUREYYY~~ semangat la aku menabung pehni. =)



semalam baru aku perasan tabung aku dah berat. nak masuk syilinh pon dah sekat2. sebab aku rajin bagi badak aku ni makan duet syiling. tiap hari gak aku bagi die makan.gile kilat la badak ni aku dah siap sapu minyak. nak interframe dalam blog nye pasal XD

bagi kamu2 yang boros macam aku ni, belaja la menabung walau sesen pon setiap hari yea. sikit sikit lame lame jadi bukit!!

kene menabung lagi banyak. SA 1365 T tak servis lagik. aiya~ amma~

8 komeng:

zaradgreat said...

hohohoh
teringat tabung aku di rumah
di kebas oleh kakak aku
sini aku guna bekas cikai2 je
heeeeeeeee

selamat menabungQ!

emisyaza_inpurple003 said...

ekah!!!comelnye tabung..ak ade gak tabung...tap tabung MOO...lembu...sbb dorg comel,ak slalu la bg duit kat dalam perot dorg..heee...

kakachan said...

zara: tabung ang bntuk pa zara. alala.. xpe bekas cikai. tapi isi ribu2. hohohoho. nti blanje aku ea zara..

emi: ang aku tau. mmg dah tade menatang lain. hari2 kne bg makan tau.. nti momo ang lapo. XD

e.z.d.i.a.n.a said...

hahaha...
aku pkai tbung tin pringles tu je...
lebih tinngi, lg byak WANg leh smpn...
hahaha...

Eyn said...

sangat kenal dengan tabung badak itu! kami ade satu! tabung katak tak pernah2 penuh2 neh,asek korek basuh baju! aish!! haha

TiKa LEh said...

boleh ke ang menabung????hehhehe

kakachan said...

ezdi: baguih2. nti aku cari yg lg tinggi

k ina: hoho.. nti mtk kat slumbeger tabung besaq2 sket. nasib le mesin basuh cni rosak. kalu x, same jgk nsib kite. hooo

tika: ang baru tau ke tika. ang bace x entry ni? Aipsss..

eLeA haNnAj said...

ala..tabung aku lg comey ekah..lembu moo moo..
tp jadi x comey sbb jarang bg makan..haha

Post a Comment