Pages

Wednesday, March 10, 2010

8 Cara tarik perhatian pompuan

bagi jejake2 kat luaq sane.. aku ade tips untuk korang. 8 care tarik perhatian pompuan buat pandangan pertama.. hooooo....

1. Usaha tangga kejayaan. Ni yang paling penting. jujur aku cakap, pompuan skarang tak suke konsep perigi carik timba. Kalu laki dah diberi peluang jadi timba, korang dah ade peluang baek kan. Kene usaha sikit. Malu2 pun, at least korang leh carik no telefon die kan. 1 pengalaman aku.

Laki ni sangat minat dengan gurl ni. tapi die tak berusaha pon. Bayangkan satu malam diner sekolah, laki ni tak carik langsung gurl ni kunun nak tangkap2 gamba kenangan. malu2. kawan si gurl ni yang bengang ngah sikap laki ni. last2 pompuan ni la yang carik laki tu. Aishhh..







kucing pon berusahe tau.


2. Jangan over. Buat ape2, biar besederhana. Dalam berpakaian, dalam berbelanja, dalam bergaul, dalam serba serbi lah.


3. Cik abang kuat. Haha. Sebenaqnye aku nak cakap gentleman. Wahaha.. kalu Nampak kite banyak bawak barang, tawar le diri angkat barang. At least lagi berat dari yang pompuan bawak. Keringat pompuan kan tak besaq mane. =) ni kalu nak ngorat di kalangan kawan2 bole ikot care nieh. haha

4. Murah hati nye. lembut jiwanya. Wah ayat.. atau ayat remaje, suke tolong orang. Bayangkan ea. Nampak orang tua mintak derma, hulur sket. Naek kete, tibe2 ade orang nak lintas, bagi die lintas dulu. Kalu aku nampak je walau tak terlibat, cair jugak. Hoho..

5. Penghargaan yang special. Kebanyakan pompuan penah nak bende macam ni jadi kat diri sendiri. Contohnye, aku rase spesel bile sorang laki tu nyanyi untuk teman die walaupon kite tau suare die tak sedap. Aku rase adiah dari sorang laki yang tak reti beli kan baju untuk kite, lagi bernilai.

6. Jadi lah diri sendiri. Korang sonok je tengok orang yang stylish gitu. Tapi korang tak reti bergaye pon. Its ok. Jangan la ikot diorang. Kalu nak berubah, bole buat pelan2 nanti. Jangan nak Nampak gagah je depan pompuan. Orang len merokok, kamu pon nak merokok same.. no no noo.. aku rase orang tak meroko lagi gagah perkasa. Haha.

7. Jangan terlalu ramai kawan pompuan. 1 kepantangan pompuan, bile tau laki yang banyak kawan pompuan. Silap2 leh tekeluar dari senarai pilihan diorang walopon laki ni ade semua karakter yang die nak. Memang berkawan biar beribu, berkasih biar satu. Tapi aku rase, tak sume dapat terime hakikat tu diam2.

8. Senyuman. Yang ni lebeh pade first look. Ala ala dari mate jatuh ke hati. Hahaha. Bagi la laki mane yang walau tak hensem mane, tapi kalo murah ngan senyuman, mesti ramai orang nak datang kawan, nak tegur. Sejukk je mate memandang. Meh aku bagi contoh sket.



tengok simon cowell. tua2 die pon, manes lagi kan? XD even simon mulut laser, tapi bile tengok die senyum, hati jadi sejuk balik kan?


I LIKE TAYLOR LAUTNER!!



eheh2. encem tak jejake ni. ohhohoho.. sape nak ngurat, mintak kebenaran antie die dlu ea.. encem die nieh. XD


segale ape yang aku tulih ni, hanye pendapat aku ngan pengalaman kawan2. jike ade salah cilap, harap maapkan le yok.
so ape lagi. maleh nak cakap panjang kan. berusahe lah kamu. sekiang..
ni bukan entry gedik, kakachan. haha

24 komeng:

e.z.d.i.a.n.a said...

awat x ltak gmbar daos yg snyum...???
lg manes drp simon cowell....
hehehe....

N A N a t O said...

hahahha...btol gak tue ezd..

kakachan said...

tu bahaye. nti orang rampas. keh3. bahaye tu.. XD

TiKa LEh said...

hahahha..ni semua dr pengalamn sndri lah ni.hahha

kakachan said...

oh yeah.. sharing is caring uols..

Eyn said...

paling suke tgk amjad senyum! chumel!! hahaha!!

nurzahidah said...

ahaha..senyuman daos tu mahal kan kaka..kui3

ini q i L L said...

betol jugak le fakta2 ni. hehe.

Anonymous said...

mmg manes pun daos tu klu senyum.kahkah

kakachan said...

k ina:amjad la yg plg encem antara semua. hohoho

edah: mahal2. haha. juta2 tu. jangan men2 edah

qill: hoho. mekaseh2. sharing is caring. XD

anonymous: mcm le org tak tau die sape. ceh.. masuk bakul angkat sendri. hehe

ParkAir said...

yang no 5 tu jarang wat, bajet. hehe..

eLeA haNnAj said...

ekah,tambah lagi satu..aku akan cair kalo laki sgt baik dengan adik die esp adek pompuan..kire mcm kriteria abg mithali la..ngee

Azizuan Aziz said...

senyum susah..tp sengih terer ar..siap bg lesung pipit lg..hahahha

kakachan said...

parkair: nti try buat ea. try nyanyi kt sini dulu.

janah: oichh..toi gak tu. yg tu kite buat yg ke 9 lo..

kocik said...

cik abang kuat..ermmm..;)
sumenya betui..tp bab nyanyi 2 bek pkir dlu..klu sore cedap xpla. klu sore hampeh cari lagu pendek2 ckit. hehe

kakachan said...

azizuan: hehe. bg lesung pipit pon sedekah jgk kot. haha. slagi senyum. sengih pon on la.. ;P

kocik: uit. jgn salah anggap kat c2.. ni pendek2 sgt, baru nak dengaq dah abeh dah. XD

kocik said...

owhh..kaple ngn pnyanyi lOrh. abes citer. dgr lar puas2.. hehe

kakachan said...

xmoh. aku nak dgn taylor lautner. ^_______^
kalu dah dasar brangan, biaq tinggi2 sket.

kocik said...

2 mmg tak hengat pnya angan2..tgu nm hg jadi kiki dlu lar..hehe

E.d.Y said...

wah..banyaknya syarat2

kakachan said...

kocik: mcm kiki lala jek. haha. mmg xkan jadi la bende tu kan. sob sob. ={

edy: ye.. kalu x nk ltk 50 syarat. tp xpe le.. hehe.

afiq hamid said...

thanx 4 the tips..aku rase aku kene concentrate tips no7

kakachan said...

oict. yg no 7 tu depends le. hehe. chaiyok3!!

Hamizah Syamimi Supian said...

wahaha. setuju dengan no.7!!!! lalalala~~ :P

Post a Comment