Pages

Monday, April 19, 2010

PUKAU.. take it serious

sonok lak tengok tajuk untuk WHI ari ni. cakap pasal pukau. tertarik lak nak kongsi dengan kamu2.. =)

Pukau ni bole dikenali dengan ‘hypnotism’ atau dengan ‘hypnotic’.
Satu teknik penguasaan diri sendiri melalui beberapa latihan kerohanian dan teknik memandang ke arah sesuatu perkara atau objek termasuk manusia.





ikot ape yang aku banyak dengar sume aku nak kongsi key.

pukau ni leh kite dapat melaui
-
tenungan mata
-
hembusan (asap rokok pon bole)
-
sapaan (kite jawab salam pun leh kene secara terus)
-
makanan




pukau ni kebanyakan nya datang dari luar. terutama dari orang negro. asal pukau jugak sebenaqnye dari barat. kes pukau yang berpunca dari orang Malaysia agak kurang. biasanye orang dipukau dalam 10-20 minit. ade kes yang sampai berhari-hari.


care pantas nak sedarkan orang yang kene pukau :

-
LIMAU NIPIS
biase orang tak tau yang die dipukau. bile minum ayaq limau nipis baru tersedar. bau die je kite leh sedarkan orang kene pukau.

-nabi kite slalu pakai
MINYAK KASTURI PUTIH. aku rase minyak ni bole dapat kat mane2 kedai perubatan. yang ni lagi praktikal sebab bole disapu ngan bole pakai kat mane2 je kan.
care pakai: sapu sikit kat nadi, gosok2, pastu sapu kat muke sikit.


nak elak pukau:
-kite leh elak ngan ubat pukau dengan ayat-ayat dari kitab Allah.. Al-Quran.. ayat first ni aku rase sume hafal ni.
surah yasin ayat 9. ade kisah nabi Muhammad kite melalui ayat ni. surah ni adalah untuk pendinding kite dari depan mahupun belakang.

-amalkan ayat ni( exspecially mase nak makan)



“Dengan nama Allah, tidak akan berlaku kemudaratan di samping nama-Nya itu, sesuatu yang turun dari langit atau dari bumi, dan Dialah Allah yang Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui.”


-orang cakap
bela ikan puyu leh tau kite kene pukau kan. okey.. care ni memang bole buat juge. tande2 rumah kite dipukau, ikan ni dapat kesan anasir tu. kesan kat ikan tu dasat gak. kadang2 ikan tu bole mati terbakar. die akan berkocak dengan kuat. tapi care ni kite bimbang kurang kan keyakinan kite pade Allah s.w.t. sebab kite terlalu yakin dengan ikan tu. so, kalu korang nak buat care ni, jangan sesekali korang lupe pade kekuasaan Nya. Dia lah yang menentukan semuanye..

-kalu minyak kasturi putih ade dalam bentuk aromaterapi, gunekan. kalu ade mesin bersihkan udara kat rumah, leh letak minyak kasturi tu. kalu die jadi keruh, means, ade anasir luar cube serang.


nasihat aku untuk korang~~

-kalu ade orang negro tanye jalan, kalu bole jangan jawab. bukan kite nak merenggangkan hubungan dengan depa ato sombong. tapi kesan yang bakal kite dapat teruk nanti. tengok pade keadaan orang tu macammana kan. kalu kite menjawab atau menerima duit dari depa pon kite leh tepukau. awas k kamu smue..

-jangan hidu asap rokok. senang crite kan. tak bagus untuk kesihatan korang pon.

-jangan tenung mate orang yang tak dikenali. aku dengan pakcik teksi pon tak tengok muke bile becakap. haha.

-pade pekerja cashier, amalkan surah yasin tu ye.





sape2 pon bole kene pukau. jadi aku nak ngingatkan kamu2, termasuk diri saye sendri, berwaspadalah selalu..kesan pukau ni dashat. semuga kite dijauhkan dari perkara yang tak diingini.. amin..

21 komeng:

muiz_muizzah said...

wah...dahsyatnyer...rs x selamat nih..
bahaya sungguh la bnde mcm ni..dh maju, org pulak makin kebelakang.amal bnde yg boleh meudartkan org len..huhu

Mr Rulez said...

patutlar..ader negro 2 cuba nk ngorat aku..nseb bek aku sompet minum air laici kang..hek3

eka..klu pukau nk ajak ank dara kuar mkn cndol ader tak..haha

kakachan said...

muiz: tu yg bahaye. skarang mmg ade pukau care baru.. kite tak tau. moge dijauhkan sume tu.

kocik: negro pon nak ngorat ang.. amboi. HOT gle ar ang.. hehe.
hmm..tu kene pakai teknik sendri.. pukau2 ape men.hoho

nurzahidah said...

waaa...nauuzubillah..huhu..
bau rokok pun xley ek..takutnyer

hurm..amalkan doa2 yg dpt halang dr bnde Laknatullah ni..huhu

bce doa pendinding diri..sme2 la kite..=)

Anak Perak said...

ade org x caya benda ni. Tapi benda ini realiti dan pernah berlaku

apek said...

kawan aku kene pukau ngan abang kontena..abih jahanam fyp..laptop kene rembat..

kakachan said...

idah: ang la pukau aku ni. haha

anak perak: aku pon dulu x pecaye sgt bende ni. tapi dah makin tue ni, kene terima jugak..hmm

apek: abang kontena tu bangse pe?
ayoyo..bahaye nye..

N A N a t O said...

aiishsh...cuak say dgr cerita kamu kaka...

kakachan said...

cuak kan?
aku pon cuak gle mase tgk tb td.
gle khusyuk aku dengo. hoho.
mintak dijauhkan..

apek said...

abang kontena tue same bangsa ngan kite..tp aku xtaw lak kwn aku kene pukau salam ke..pukau rokok..

kakachan said...

kene sapa mcm tepuk blakang pon leh jadi tau..
adoih..
sumpah jadi kontena gak abg kontena ni.
kesian kwn2 ang..

Hamizah Syamimi Supian said...

whoaa..tahun lepas time balik kajai jalan kaki ada mamat negro tanya "what course do you take"..tetiba aje pun..kt tak pandang mata pun..kt jawab "huh?" sambil jalan ke depan..takuuuutt~~

miSz MiZan caXy2bl00s said...

bahayaaaa....takut lak dgr cite ni...

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
huhu..nice inf0! syukran atas perk0ngsian..
tapi cam tu la dunia hari ini, da takda tempat yG diyakini selamat lg..mana2 pun boleh terjadi perkara2 macam ni..moga DIA menjadi pelindung, satu2nya pelindung buat kita

E.d.Y said...

pernah tgk expose mstk dulu...rupenye2 pukau ni banyak jenis..so kene hati2 skrg ni...

kakachan said...

mimi: uik, pelik lak tibe2 die tnye coz pe kan.. harap2 niat die mmg baik nak tanye aje.

mizan: mmg takot. mintak dijauhi.

kakachan said...

azrai: kite dok sorang2 dlm bilik pon, xtentu slamat lagi. betol tu. hanya DIA tempat kite blindung..same2. =D

EDY: yip. hati2 semana yang kite mampu.

panggil aku shEh said...

skang ni kakachan.. ade pukau angin. juz seru name penuh mak budak tu dah boleh.
uish! dasat2

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

camne kalau aku tetiba ter'pukau' dengan kecantikkan seseorang?ada cara x?hoho

kakachan said...

sheh: uish.. pakai angin lak.. takotnye weh. nak hati2 cmane lak camtu..

razi: haha. tu x dapek den nak nolongnye yea.. memandai la ang jage iman. XD

Adyshariz said...

extra take care.. PUKAu ni mmg puake punye org.. wat kite semua.. berhati2 la

Post a Comment